3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
2,5 su bardağı ince galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Şerbet için
1 su bardağından az eksik şeker
1 su bardağı ılık su
Krema için
1 kg süt
1 subardağı nişasta
1 su bardağından az eksik şeker
Krem şanti için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için 1 su bardağı hindistan cevizi
Süt ve nişastayı tencereye koyuyoruz karıştırıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca şekerini koyup altını kapatıyoruz. Soğutuyoruz. Kremşantiyi sütle çırpıyoruz. Kremaya ekleyip ikisini birlikte çırpıyoruz.
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Kek malzemelerini koyuyoruz kek hamuru kıvamında hamur elde ediyoruz. Küçük dikdörtgen tepside 180 derecede pişiriyoruz.
Şeker ve suyu karıştırıyoruz. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküyoruz. Kremayı sürüyoruz üzerine hindisten cevizini serpiyoruz. Birgün buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder