Balıkları temizliyoruz. Kılçıklarını ve Yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürüyoruz. Pişirmeye yakın tuzlayıp biraz bekletiyoruz. Mısır ununa buayıp az yağda kızartıyoruz.
Sosu için
3 yeşil biber
Yarım acı yeşil biber veya pul biber
2 büyük domates
4 büyük diş sarımsak
Biber, sarımsak ve domatesi doğruyoruz. Tavaya yağ koyuyoruz. Biber ve sarımsakları tavaya koyuyoruz. Biraz pişirdikten sonra domatesi ekliyoruz. Pişiriyoruz ve tuz koyuyoruz. Ballıkları servis tabağının kenarlarına dizip ortasına sosu koyup servis yapıyoruz. (Sosu balıkların üzerine döküp üzerine de taze balıksa sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder