21 Nisan 2016 Perşembe

Çikolatalı Sandviç Kurabiye

200 gr bitter çikolata
80 gr tereyağı
125 gr toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
120 gr kakao
350 gr un
İçi için
2 poşet kremşanti
1 çay bardağı süt
Çikolataları küçük parçalar halinde doğrayıpcam kaseyeye koyuyoruz. Benmari usulü eritiyoruz. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri çırpıyoruz. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Erimiş ve ılımış çikolatayı ekliyoruz. Elenmiş un ve kakaoyu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz. Hamuru hafif un serpilmiş tezgah üzerine alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Hamuru çay bardağı ağzı ile kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişiriyoruz. Kremşantiyi süt ile çırpıyoruz. Krem şantiyi krema poşetine koyup soğumuş her iki kurabiye arasına sıkıyoruz.1 gece dinlendirip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder