12 Nisan 2016 Salı

İçli Köfte

250 gr ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağından az un
1 yumurta
2 küçük haşlanmış patates
Domates salçası, biber salçası
Karabiber, kimyon, tuz
İç harcı için
Yarım kilo kıyma
1 kg soğan
Sıvıyağ
Tereyağı, karabiber, pul biber, tuz, maydanoz
(25 tane çıkıyor.)
Hamur malzemelerinin hepsini koyuyoruz. Elimize suyabatırıp yoğuruyoruz tekrar suya batırıp yoğuruyoruz. Bulgur yumuşayınca kadar bu işleme devam ediyoruz. Veya bulgur ve irmiği bir kaba koyup üzerine üzerine kadar kaynar su koyup suyu çekince diğer malzemeleri koyup elimizi
Kıymayı pişiriyoruz. Sıvıyağ koyuyoruz. Soğanı ekliyoruz pişiriyoruz indirmeye yakın karabiber, az pul biber, az tereyağı, maydanoz ekliyoruz soğutuyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Avcumuzun içine alıp avcumuzu kapatıp parmağımızla içini oyuyoruz. Harcını koyup kapatıyoruz. Bol kızgın yağda kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder