28 Nisan 2017 Cuma

Ev Baklavası

Baklava
 2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
Arasına serpmek için dövülmüş ceviz
Üzeri için 1 paket teremyağı 200 gr tereyağını eritip biraz kaynatıyoruz
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Limon suyu
Tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 15- 20 dakika kaynatıyoruz. İndirmeye yakın limon suyu koyuyoruz.
Baklavayı Açmak İçin
1 kg nişasta
1 paket kabartma tozu
Nişasta ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yağuruyoruz. 40 bezeye ayırıyoruz. Nişastayla tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına bol nişasta serpip 10'arlı gruplar yapıyoruz. Tepsi büyüklüğünde açıp 10 tanesini koyup ceviz serpiyoruz. Bu şekilde üç araya ceviz serpiyoruz.  Kesip üzerine. Sıcak yağı gezdiriyoruz. Yağı çekince üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet ılık tatlı soğuğa yakın şerbeti döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder