28 Nisan 2017 Cuma

Türlü

1 kg kuşbaşı et
3 büyük patates
4 patlıcan
6 yeşil biber
5 domates
6 diş sarımsak
Karabiber, pulbiber, tuz
İsteğe bağlı haşlanmış bezelye
Eti kendi suyunda düdüklüde  pişiriyoruz. Eti tavaya alıyoruz. İçine tereyağı ve sıvıyağ koyuyoruz. Doğranmış biberleri ve sarımsakları  içine koyuyoruz. Piştiklerinde içine küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz baharat ve tuz ekliyoruz ve pişiriyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz kızartıyoruz. Patlıcanları küp küp doğruyoruz ve kızartıyoruz. Fırın tepsisine sırasıyla patlıcan, patates, bezelye ve eti yayıyoruz. Üzerine sıcak su koyup fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder