25 Ağustos 2016 Perşembe

Baklava Yufkasından Börek

1 paket hazır baklavalık yufka 
Sosu için
2 adet yumurta
2 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
Yarım kilogram beyaz peynir
Maydanoz

Yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. 1 yufkayı yağlanmış fırın tepsisine yayıyoruz. Üzerine bir fırça ile 1-2 kaşık sos sürüyoruz.10 yufkayıaynı şekilde üst üste yerleştiriyoruz. En üste sos sürmüyoruz. İç harcının 1/3 kadarını yufkanın üzerine yayıyoruz. Üzerine 10 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz .En üste sos sürmüyoruz ve peynirli harcı yayıyoruz. Bütün yufkalar bitirinceye kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kalan sosu 1 yumurta sarısı ve biraz sıvıyağ ile karıştırıp en üstüne sürüyoruz. Dilimleyip üzerine çörek otu serpiyoruz. Yufkaların sosunu iyice çekmesi için buzdolabında birkaç saat veya 1 gün dinlendirip 180° de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder