25 Ağustos 2016 Perşembe

Künefe

Künefe
350 gr künefe
250 gr künefe peyniri
100 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 -4 damla limon suyu
Şeker ve suyu kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar kaynatıyoruz. Limon suyunu damlatıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve soğutuyoruz. Künefeyi kesme tahtasında bıçak yardımıyla küçültüyoruz. Tereyağını üzerini döküyoruz ve kadayıfın heryerine güzelce buluyoruz. Büyük tavayı alıyoruz. Kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz. Üzerine bastırıyoruz. Peyniri üzerine ufalıyoruz. Kadayıfın diğer yarısını peynirin üzerine yayıyoruz. Büyük ocakta kısık ateşte tavayı çevirerek pişiriyoruz. Düz bir kapak yardımıyla ters çeviriyoruz. Aynı şekilde bu tarafını da pişiriyoruz. Büyük düzbir tepsiye koyuyoruz. Kaynar şerbeti sıcak künefenin üzerine döküyoruz. Sıcak sıcak servis ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder