25 Ağustos 2016 Perşembe

Gürcü Böreği Blinchik

Blinchik
Tadı su böreğini andıran Gürcü Böreği Blinchik (10 tane için)
1 yumurta
1 su bardağı su
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç harcı
1 soğan
Kıyma, maydanoz, karabiber, tuz
İç harcı için
Soğanı kavuruyoruz. Kıymayı koyup onuda pişirince tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Soğutuyoruz. Ocağın altını kapatıp maydanozu ekliyoruz.
Yumurtayı ve suyu koyuyoruz blendırla çırpıyoruz. Çok az tuz ekliyoruz. Unu ekliyoruz çırpıyoruz. Çok sulu ise çok az un ekliyoruz. Sıvıyağ ekliyoruz. Karıştırıyoruz. 2 dakika bekletiyoruz. Küçük tavayı ısıtıyoruz.  Çok az yağlıyoruz. Hamuru karıştırıp tavaya 2 fincan hamur koyuyoruz hemen kaba geri döküyoruz. Tavaya ince bir krep yapışıyor onu çok az pişiriyoruz. Krebin arkasını pişirmiyoruz.
Krebin ucundan tutup ters bir şekilde (kızarmış yeri üste gelecek şekilde) düz bir tabağa yerleştiriyoruz. Soğuduktan sonra krebi ters çeviriyoruz. Kızarmış tarafı üste gelecek. Bir krep alıyoruz kızarmış tarafı üstte olacak iç harcı ortasına koyup sarma gibi sarıyoruz.
Tavaya biraz yağ koyup börekleri kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder