25 Ağustos 2016 Perşembe

İrmikli Perde Tatlısı

16-17 adet baklava yufkası
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı irmik

Sosu için
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker

Şerbet için
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Üzeri için
Çekilmiş fındık

Şerbeti için toz şeker ve suyu tencere koyuyoruz kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyu ekliyoruz. Birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Ve soğutuyoruz.
Bir baklava yufkasını alıyoruz. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp her yerine gelecek şekilde irmik serpiyoruz. Kısa kenarından başlayıp iki ucundan tutup ileri doğru pile yaparak büzüştürüyoruz. Diğer yufkaların kurumaması için üzerini örtüyoruz. Büzüştürülen yufkayı az yağlanmış büyük boy fırın tepsisine diziyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz ve tepsiye sıkı bir şekilde koyuyoruz. Sosu için; süt, şeker, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Sosu tepsideki yufkaların üzerine kaşık yardımı ile eşit şekilde döküyoruz. Önceden 180° de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra (yaklaşık 5 dakika sonra) şerbeti döküyoruz ve tatlının üzerine fındığı serpiyoruz. Şerbetini çekip soğuduktan sonra servise hazırdır. Yanında dondurmayla tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder