25 Ağustos 2016 Perşembe

Çikolatalı Yaşpasta

Yaşpasta
Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Pastacı Krema İçin
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı
80 gr bitter çikolata
100 gr labne peyniri
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı sıvıyağla yağlıyoruz. Un serpip fazlasını döküyoruz. Pandispanya  hamurunu kalıba koyuyoruz. Pişiriyoruz. Kreması için süt, un, nişasta ve şekeri tencerede pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp içine tereyağı, çikolata ve labne peynirini koyup iyice çırpıyoruz. Soğutuyoruz. Pandispanya soğuyunca ortadan kesiyoruz. Bir su bardağı sütle pastayı ıslatıyoruz arasına ve üzerine krema sürüyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dolapta bir gece dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder