21 Haziran 2016 Salı

Çilek Reçeli

Reçel
6 kg çilek (1 kilosu kokulu çilek)
6 kg şeker
1 limon suyu
Çilek reçelimizi Bartın'ın nefis çilekleri ile yaptık. Çilekleri temizliyoruz. Üzerine su doldurup birkaç dakika bekletiyoruz. Suyun içinden çilekleri çıkarıp süzgece koyuyoruz. Suyunun süzülmesi için 2 saat bekletiyoruz. Çilekleri kaynatacağımız büyük bir tencereye koyuyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Bir gece bekletiyoruz. Tencereyi büyük ocağa koyuyoruz.  Harlı ateşte kaynatıyoruz. Üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz. Koyulaşana kadar pişiriyoruz. İndirmeya yakın içine limon suyu koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder