21 Haziran 2016 Salı

Hasan Paşa Köftesi

Köfte
1 kg kıyma
1 büyük soğan rendesi
1 baş sarımsak renKöftesidesi
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
Karabiber, pulbiber, tuz
Püre için
3 patates
Tereyağı
Süt
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Patatesleri haşlıyoruz. Güzelce eziyoruz. Üzerine süt ve tereyağı koyup ocakta biraz kavuruyoruz. Köfte malzemelerini yoğuruyoruz. Dinlendiriyoyoruz. İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Yuvarlayıp otasını çukurlaştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ortalarına püre koyuyoruz. Üzerinede kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Tekrar fırına sürüyoruz. Kaşarlar eryince servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder