21 Haziran 2016 Salı

Patatesli Samsa Böreği

Samsa Böreği
2 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım paket eritilmiş margarin
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Iç harcı için
5 patates
1 baş soğan
Karabiber, pulbiber, tuz
Kat araları için
175 gr tereyağı
Açmak için
Nişasta
Patatesleri haşlıyoruz. Soğanı az yağda kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yumurta, süt ve suyu karıştırıyoruz. Margarin ve sıvıyağı ekliyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yapıp dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan 12 beze yapıyoruz. Nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürüp rulo yapıyoruz. Tepsiye nişasta serpip ruloyu koyup buzdolabına koyuyoruz. Diğerlerinide aynı şekilde yapıyoruz. İlk koyduğumuz rulodan başlayıp ip yardımıyla kesiyoruz. İpi hamurun altından geçirip 3 cm kalınlığında hamuru kesiyoruz.
Kesilen hamurun daire kısmından nişasta ile fincan tabağı büyüklüğünde açıp harçı koyuyoruz.
Üçgen şeklinde kapatıp kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder