28 Şubat 2016 Pazar

Çekme Börek

Göçmen Böreği
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Kat araları için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı erimiş tereyağı

İç harçı için
1 kg ıspanak
3 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için
Sıvıyağ

İç harcı için soğanı kavuruyoruz. Baharatları koyuyoruz. Ispanağı koyuyoruz kavuruyoruz tuzunu koyuyuruz soğutuyoruz.

Hamuru yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde 21 bezeye ayırıyoruz. 15 dk dinlendiriyoruz. Tabak büyüklüğünde açıyoruz. Gazetenin üzerine her araya ve üzerine yağ sürerek 7 şer tane üst üste koyuyoruz. Sofra bezinin üstünde çekerek büyütüyoruz. Ortadan ikiye kesiyoruz. Kenarlarına iç harcını koyup sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine sıvıyağ sürüyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder