21 Şubat 2016 Pazar

Pişi

8 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı un
Ilık su

İç harcı için
Yarım kilogram peynir
1 tutam maydanoz

Un ve tuzu karıştırıyoruz. Unun ortasını çukur yapıyoruz. Mayalayı çukura ufalıyoruz. Ilık suyu koyup mayayı yumuşatıyoruz. Ortadan kenarlara doğru un alıp yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamur mayalanınca elimizi yağlayıp mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Tezgaha yağ sürüp hamuru koyuyoruz. Elimizle açıyoruz . yarısına peynirli harcı yayıp yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz. Daha büyük parçalar koparıp elimizle açıp içine harç koymadan da yapabilirsiniz. Bu şeklde incir reçeli veya peynirle de yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder