6 Şubat 2016 Cumartesi

Baklalı Tokat Sarması

Tokat Sarması

1 su bardağı kuru bakla
3 baş içine 2 baş üzerine kuru soğan
Yarım kilo yarma
Yarım kilo kuzu pirzola veya kemikli et
1 tutam maydanoz
Nane, karabiber, pulbiber, tuz
2 çorba kaşığı içine 1 çorba kaşığı üzerine salça
1 su bardağı kuru baklayı kaynar suda 3 saat kadar bekletiyoruz.
Soğanı soteliyoruz. Salçasını koyuyoruz. Pulbiberi tuzu koyuyoruz. Baklayı süzüp içine koyuyoruz biraz soteliyoruz.Yarma koyuyoruz. Bir karıştırıp bir su bardağı sıcak su koyuyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp nane, karabiber ve maydanoz koyup kapağını kapatıyoruz. 5 dk dinlendiriyoruz. Küçük küçük sarıyoruz. Tencerenin dibine az haşlanmış kuzu pirzola koyuyoruz. Sarmaları koyup. Et suyunu üstüne döküyoruz. İndirmeye yakın tereyağında sotelenmiş soğan ve salçayı üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder