28 Şubat 2016 Pazar

Tatar Makarnası

Makarna
1 paket burgu makarna
1 kg yoğurt
5-6 diş sarımsak
5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kg patates
Sıvıyağ, tereyağı

Kaynar suya tuz biraz sıvıyağ ve makarnayı koyuyoruz. Makarnayı haşlıyoruz. Süzüyoruz. Tencereye tereyağını koyuyoruz eritiyoruz makarnayı koyuyoruz karıştırıyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz. Tavaya çok az su ve sıvıyağ koyup kapağını kapatmadan ara ara karıştırarak patatesleri kızartıyoruz. Sarımsaklı yoğurt yapıyoruz. Tavada sıvıyağ ile salçayı kavuruyoruz. Tepsiye en alta patatesi üzerine makarnayı üzerine yoğurt ve en üste salçayı koyup sıcak tüketiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder