28 Şubat 2016 Pazar

Kıbrıs Tatlısı

Galeta Unlu Kek
Kek için
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
2,5 su bardağı ince galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz

Şerbet için
1 su bardağından az eksik şeker
1 su bardağı ılık su

Krema için
1 kg süt
1 subardağı nişasta
1 su bardağından az eksik şeker

Krem şanti için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için 1 su bardağı hindistan cevizi

Süt ve nişastayı tencereye koyuyoruz karıştırıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca şekerini koyup altını kapatıyoruz. Soğutuyoruz. Kremşantiyi sütle çırpıyoruz. Kremaya ekleyip ikisini birlikte çırpıyoruz.
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Kek malzemelerini koyuyoruz kek hamuru kıvamında hamur elde ediyoruz. Küçük dikdörtgen tepside 180 derecede pişiriyoruz.
Şeker ve suyu karıştırıyoruz. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti döküyoruz. Kremayı sürüyoruz üzerine hindisten cevizini serpiyoruz. Birgün buzdolabında dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder