19 Ocak 2016 Salı

Çarşaf Böreği

Patatesli Kıymalı Çarşaf Böreği
Un, tuz, su

İç harcı için
Patates, kıyma, soğan, karabiber

Yumuşak hamur yapıyoruz.Hamuru bezelere ayırıyoruz. Bir bezeyi açıp üstüne yağ sürüyoruz. Diğer bezeyi açıp üstüne koyup tekrar yağlıyoruz. Bütün bezeleri bu şekilde ikişerli yapıyoruz.Gazetenin üzerine koyuyoruz.40-45 dk dinlendiriyoruz.
Patatesi, soğanı küçük küçük doğruyoruz. Kıyma, karabiber, tuz koyuyoruz.

Hamuru elde biraz büyütüyoruz. Bezin üzerine koyuyoruz. Kenarlarından çekerek hamuru büyütüyoruz.

Sıvıyağ gezdiriyoruz. Harcını koyuyoruz.

Kenarlarındaki kalın hamurları kesiyoruz. Bezi yavaşça ortaya kadar kaldırarak yufkayı kıvırıyoruz. Ortadan kesiyoruz.
Üzerine sıvıyağ sürüyoruz.
Önce 180 derecede pişiriyoruz. İçi kaynamaya başlayınca başlayınca 150 derecede pişirmeye devam ediyoruz.
Patatesli Kıymalı Çarşaf Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder