19 Ocak 2016 Salı

Pırasalı Börek

El Açması Pırasalı Börek
5 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıysğ
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Su
Tuz

İç harcı için
1 kg yakın pırasa
2 havuç
150 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Karabiber, pulbiber, tuz

Kat araları için
Tereyağı ve zeytinyağı

Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Pırasaları ince ince doğruyoruz. Biraz pişiriyoruz. Rendelenmiş havuçları ekliyoruz. Pişince baharatları, maydanozu ekliyoruz. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri katıyoruz. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. Hamuru 20 bezeye ayırıyoruz. Tabak büyüklüğünde açıyoruz. 10 ar tane aralarına tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz. Bu hamurları tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Birini alta koyuyoruz iç harcı koyup diğerini üste koyuyoruz. Yumurta sarısını sürüyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder