26 Ocak 2016 Salı

Etli Karalahana Sarması

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması
Yarım kilo kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
3 baş kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık domates salçası
1/4 bağ maydanoz
Karabiber, pulbiber, tuz

Üzeri için
Üzerine yakın sıcak su
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

3 bağ kara lahana

Yarım kilo kuzu pirzola

Lahanaları tuzlu kaynar suda 5 dk kadar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Lahanaları çıkarınca üzerine soğuk su döküp süzüyoruz.

İç malzemeleri karıştırıyoruz. İçi çiğ oluyor. Tencerenin dibine kuzu etini koyuyoruz. Lahanaları sarıyoruz. Üzerinine gelmeyecek şekilde salçalı, tuzlu, su koyuyoruz. Suyu kaynayınca kısık ateşte pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder