7 Mart 2016 Pazartesi

Dere Otlu Skon

Skon
Emel Başdoğan'ın tarifiyle
480 gr un
20 gr kabartma tozu
7,5 gr tuz
300 gr tereyağı
4 yumurta
200 gr krema
250 gr beyaz peynir
1 demet dereotu

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Buzlu tereyağını bezelyeden büyük nohuttan küçük parçalar olacak şekilde kesiyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz çok yoğurmuyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Streç veya yağlı kağır üzerine hamuru koyuyoruz. Üzerine tektar streç koyup oklavayla açıyoruz. Buzlukta donduruyoruz. Büyük fırın tepsisini yağlıyoruz. Hamuru koyup üçgen üçgen kesiyoruz. Kalın isterseniz küçük fırın tepsisine göre yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder