7 Mart 2016 Pazartesi

Kremalı Mantar Çorbası

Mantar Çorbası
300 gr mantar
3 kaşık teretağı
3 tepeli kaşık un
1 paket krema veya 1,5 su bardağı süt
1,5 litre soğuk su
Tuz, karabiber, pulbiber

Mantarları yıkayıp kabuklarını soyuyorup doğruyoruz. Tavayı ısıtıp sıvıyağ koyuyoruz. Sıvıyağ kızdığında mantarları koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tereyağını eritiyoruz unu koyup un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Karıştırarak suyu koyuyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz mantarları koyup biraz daha kaynatıyoruz. Karıştırarak kremayı koyuyoruz. Tuz ve baharatları koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder