7 Mart 2016 Pazartesi

Laknur Pide (Arnavut Böreği)

Arnavut Böreği
Süper lezzetli bir börek.
4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
Aldığı kadar su (isteğe bağlı 1 su bardağı ılık süt)
Tuz

Kat araları için 1 su bardağı sıvıyağ
Ekşimik(çökelek)

İç harcın altına serpmek için 1 avuç un

İç harcı için
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 tane domates
3 tane sivri biber
1 avuç un, tuz

Üzeri için
1 su bardağı yoğurt, sıvıyağ karışımı

Ispanakların saplarını çıkarıyoruz. Yaprakları küçük küçük doğruyoruz.Tuzla ovuyoruz. Kuru soğan, biber ve domatesi doğruyoruz. Un koyuyoruz.
Hamuru yoğuruyoruz. Mayalanmasını beklemiyoruz. Un serpip hamuru 7 parçaya bölüyoruz. Parçalar unlu olacak. Tepsiden büyük olacak şekilde unla incecik açıyoruz. En son nişasta veya mısır unu serpip biraz daha büyütüyoruz. Tepsiyi yağlayıp 1. yufkayı tepsiye seriyoruz. Kaşıkla yağ gezdiriyoruz.2. yufkayı seriyoruz yağ ve kenarlarına daha çok olmak üzere ekşimik serpiyoruz.3, 4 ve 5. yufkalarıda bu şekilde yapıyoruz.
6. yufkada kenarlara yağ ve ekşimik, ortasına un serpiyoruz. Sonra ortaya iç harcını koyuyoruz suyunun çoğunu üzerine döküyoruz. İç harcın üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz.

7. yufkayı seriyoruz. Üzerine sıvıyağ ve ekşimik gezdiriyoruz.
Kenarlarını dilimli şekilde katlıyoruz.
Üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürüyoruz. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Üzerine elimizle su sürüp bezle kapatıp yumuşaması ve biraz soğuması için biraz dinlendiriyoruz. Dilim koparıp ortasına bandırarak afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder