21 Mart 2016 Pazartesi

Ispanaklı Çarşaf Böreği

çarşaf böreği
8,5 tepeli su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç harcı için
1kg ıspanağın yaprakları
2 soğan
Pulbiber, tuz
Yumuşak hamur yapıyoruz.Hamurdan 6 yumak yapıyoruz. Bir yumağı merdaneyle açıp gazetenin üzerine veya  un serpip onun üzerine koyuyoruz üstüne yağ sürüyoruz. Diğer yumağı açıp üstüne koyup tekrar yağlıyoruz. Bütün yumakları bu şekilde ikişerli yapıyoruz. 40-45 dk dinlendiriyoruz.
Ispanakları, soğanı küçük küçük doğruyoruz. Pulbiber, tuz koyuyoruz.
Hamuru elde biraz ortadan büyütüyoruz. Bezin üzerine koyuyoruz. Kenarlarından çekerek hamuru büyütüyoruz.
Sıvıyağ gezdiriyoruz. Harcını koyuyoruz.
Kenarlarındaki kalın hamurları kesiyoruz.
Bezi yavaşça ortaya kadar kaldırarak yufkayı kıvırıyoruz.
Üzerine sıvıyağ sürüyoruz.
Önce 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başlayınca (içi kaynamaya başlayınca) 150 derecede pişirmeye devam ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder