17 Mart 2016 Perşembe

Vişne Soslu Muhallebi

Vişneli Muhallebi
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Sosu için
1 kase vişne (çekirdeksiz)
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Tabanı için
1 paket eti kakaolu bisküvi(rondoda çekilmiş)
Tereyağını eritiyoruz. Unu ekliyoruz. Kavuruyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak sütü ekliyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıp biraz daha pişiriyoruz. Şekerini koyup altını kapatıyoruz. 5 dk mikserle çırpıyoruz. Kabın tabanına bisküviyi koyuyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. Sosu için vişnelere su ve şeker koyuyoruz kaynayınca sulandırılmış nişastayı ekliyoruz. 2-3 fokurdayınca altını kapatıp muhallebinin üzerine yayıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder