25 Mayıs 2016 Çarşamba

Bisküvili Tavuk Göğsü

Bisküvili Tavuk Göğsü
1 litre süt
2 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paketin üçte biri kadar margarin
2 paket eti kakaolu bisküvi
1,5-2 su bardağı çekilmiş ceviz
Bisküvileri rondadan geçiriyoruz. Büyük fırın tepsisine yayıyoruz. Unu kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz çırpıcıyla karıştırarak sütü ekliyoruz. Şekeri ekliyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Margarini ekliyoruz. Birkaç dk daha kaynatıyoruz. Vanilyayı ekliyoruz. Ocağı kapatıyoruz. Muhallebinin sıcağı çıkınca bisküvilerin üzerine döküyoruz. Üzerine cevizleri serpiyoruz. Birkaç saat buzdolabında bekletiyoruz. Küçük dikdörtgenler şeklinde kesiyoruz. Dikdörtgenleri sarıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder