31 Mayıs 2016 Salı

Saç Kavurma

Kavurma
Yarım kilo kuşbaşı et
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 domates rendesi
Domates salçası, biber salçası
Sıvıyağ, tereyağ
Pulbiber, karabiber, boncuk kekik, tuz
Düdüklü tencereye sıvıyağı koyuyoruz ısınınca etleri koyup karıştırıyoruz. Biraz sulandığı zaman kapağını kapatıp diri olacak şekilde pişiriyoruz. Güveçe koyup sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Biraz kızartıyoruz. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz. Çok biraz kavuruyoruz. Biberleri ilave ediyoruz. Beraber pişiriyoruz. Domates rendesi koyuyoruz. Piştikten sonra salçasını ekliyoruz. Baharatları ve tuzu ilave ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder