18 Mayıs 2016 Çarşamba

Sütlü Kadayıf Tatlısı

kadayıf tatlısı
Yarım kilo kadayıf
125 gr tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için
2 kg süt
4 su bardağı şeker
Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatıyoruz ve sonra soğutuyoruz. Tereyağından 1 kaşık ayırıp tavada eritiyoruz. Soğuduğu zaman kadayıfın üzerine döküp karıştırıyoruz. Küçük fırın tepsisine tereyağı sürüyoruz ve kadayıfın yarısını seriyoruz. Cevizi serpiyoruz. Kadayıfı koyuyoruz. Üzerine küçük küçük yağ parçaları koyuyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuğa yakın ılıdıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder